Veiligheid:

CalamiteitenPlan:

( Grote brand, spoed eisende medische hulp, Ongewenste indringers)
Stap 1: Breng iedereen in veiligheid
Stap 2: Bel hulpdiensten (112)
Stap 3: Waarschuw de kampstaf

In geval van calamiteiten is het verzamelpunt op de Y splitsing, aan het eind van de verharde weg vanuit Heeze (zie plattegrond).

Indien hulpdiensten zijn gewaarschuwd, dient op dit punt iemand van de groep de hulpdienst op te wachten en begeleidt deze de hulpverlener zo snel mogelijk naar het goede kampterrein. Vertel deze plaats aan alle kinderen en leiding van je groep.

In geval van Bosbrand verlaat iedereen het kampterrein en komt samen voor een appel op het verzamelpunt op het eind van de verharde weg vanuit Heeze. Na afmelden bij de kampstaf worden de opvang gecoördineerd.

De kampstaf coördineert eventuele verder opvang van groepen en personen m.b.v. professionele hulpverleners

Andere calamiteiten:

(kleine brand, bezoek huisarts, bezoek tandarts, diefstal, overlast, kleine wonden, brandwonden, teken, bijen steken, insecten beten)
Overleg met de kampstaf. Deze is meestal 24 uur per dag bereikbaar (o6 nummer) . De kampstaf beschikt over dienstoverzichten en adressen van huisartsen en tandartsen en heeft privé telefoonnummer politie. Bij afwezigheid van de kampstaf zijn deze telefoonnummers ook te vinden op de deur van de grote kist in de keuken tent van de kampstaf.

Teken en andere insectenbeten:
De kampstaf is specialist in teken verwijderen. Als teken binnen 24 uur verwijderd worden blijft de kans op besmetting met de ziekte van Lyme zeer klein. Wacht dus niet te lang en inspecteer elke dag (liezen, oksels, haargrens, benen). Bij de kampstaf is een tekenbeten registratieformulier te halen. Handig voor ouders en verzorgers als de jeugd weer thuis is.
Op de website van byebites is veel informatie over insektenbeten (waaronder teken) te vinden.
In de folder over de vossenlintworm is nuttige informatie te vinden m.b.t. elementaire hygiëne om het risico te beperken van diverse ziekten die door klein- en grootwild op de mens kunnen worden overgedragen.

Diefstal
Gelukkig komt dit weinig voor. Als het voorkomt blijkt het meestal een onderdeel van een kampactiviteit (avondspel) te zijn. Laat de kampstaf hier niet naar gissen en informeer tijdig. Om diefstal te voorkomen wordt het afgeraden om dure gebruiksvoorwerpen mee te nemen en tijdens het kamp altijd iemand op het terrein te laten.
Bij verdachte activiteiten altijd de kampstaf inlichten.

Brand:
Om brand te voorkomen wordt roken in het bos afgeraden en is open vuur verboden. Koken op houtvuur boven de grond en kampvuren in half gevulde tonnen is toegestaan. Laat de vuren nooit onbeheerd achter en doof de vuren met water. Zet altijd 2 emmers water en emmer zand, een schop en eventueel een brandblusser op een centrale plek dicht bij het vuur.
In droge periodes wordt op last van de brandweer een stookverbod ingesteld.

naar startpagina