"Achter 't Heezerenbosch" is een echt primitief kampeerterrein, met beperkte voorzieningen. Het is één van de weinige plekken in Nederland waar je nog echt primitief kunt kamperen.

Leidingwater

Op het terrein zijn 2 tappunten. Deze tappunten zijn voor algemeen gebruik. Bij deze kranen kan water worden gehaald in jerrycans. Er mogen door de groepen geen slangen worden aangesloten.

Toiletten en douches

Er zijn geen toiletten en douches aanwezig. De groep is verplicht om een latrinegeul te graven op de dag van aankomst. Het plaatsen van zogenaamde dixies kan alleen met toestemming van de beheerder. Een groep mag zelf een primitieve douche maken, echter een aansluiting op de gemeenschappelijke kranen is niet mogelijk.

EHBO

Voor de avonden en weekenden is er een dokterspost. Deze zit in Geldrop. Voordat je daar naar toe kunt, moet je altijd eerst jezelf, met je gegevens, melden, en dan hoor je waar je moet zijn. Het telefoonnummer is: 0900-8861

Telefoon

Er is geen telefoon op het terrein. In noodgevallen is de kampstaf bereikbaar via telefoonnummer 040-2446634 of 06-52666824. De kampstaf kan onder dit nummer, alleen in het hoogseizoen (1 juli - 1 sept.) worden bereikt voor noodgevallen. 

Pionierhout

Er is pionierhout aanwezig op het kampterrein, in lengte variërend van 1 tot 4 meter. De hoeveelheid hout is beperkt. Vooral in de drukke weken is er niet voor elke groep voldoende pionierhout. Pionierhout lenen gebeurt volgens het principe van "eerlijk alles delen". In voorkomende gevallen zal de kampstaf het pionierhout eerlijk over de aanwezige groepen verdelen.

Houtvuren

Op voorwaarde dat aan het kampterrein door de gemeente Heeze-Leende een stookvergunning wordt toegekend, is het mogelijk op het terrein houtvuren te stoken (zelf een vergunning aanvragen is niet nodig!).
Daarbij de volgende beperkingen van kracht:

  1. blusmiddelen zijn aanwezig in de nabijheid van het vuur (emmer zand en/of emmer water)
  2. een grondvuur als kampvuur is alleen toegestaan op de vaste kampvuurplaats.
  3. een groep mag in een ton een klein kampvuurtje stoken mits deze ton van de grond is (vuurtonnen, tegels en stenen zijn via de kampstaf te verkrijgen).
  4. kookvuren zijn toegestaan op voorwaarde dat het koken plaatsvindt op een degelijk geconstrueerd tafel- of kribvuur of vuurton met zand gevuld van de grond.

 In brandgevaarlijke periodes kan de stookvergunning tijdelijk worden ingetrokken.

Overige voorzieningen

Bij aankomst ontvangt men van de kampstaf twee rolcontainers zodat het kampafval netjes gescheiden kan worden. 
Bij de kampstaf kan men verder terecht voor badges, naambandjes en ansichtkaarten van het labelterrein. Informatie over activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving kunnen hier worden ingewonnen en men kan een blik werpen op stafkaarten van de regio. Op aanvraag kunnen bij de kampstaf textielen kampherinneringen bedrukt worden met het logo van "Achter 't Heezerenbosch"
Ook beschikt de kampstaf over een handkar en gereedschap dat geleend kan worden: bijlen, zaag, grondboor, schop, ...