Even buiten het dorp Heeze, in het Brabantse land, ligt het Scouting labelterrein "Achter 't Heezerenbosch". Het is een primitief kampeerterrein met zeer minimale voorzieningen. Er zijn geen sanitaire voorzieningen en er is geen stroom.

Het terrein leent zich voor jeugdgroepen die in groepsverband met zeer minimale middelen willen kamperen in nauw contact met en met respect voor de natuur en het landschap. Jeugdgroepen die niet behoren tot Scouting Nederland of Jong-Nederland kunnen onder voorwaarden kamperen op "Achter 't Heezerenbosch". Het 15 ha grote terrein is ingedeeld in 14 groepsterreinen voor groepen tot 70 personen. De mogelijkheden en onmogelijkheden zijn hier per kampterrein aangegeven.

Kamperen
Kamperen op "Achter 't Heezerenbosch" kan het hele jaar. Alleen tijdens de weekeinden van Hemelvaart en Pinksteren en in de periode van de zomervakantie (globaal van 1 juli tot 1 september) is er kampstaf op het terrein aanwezig. Buiten deze periode is kamperen aan voorwaarden verbonden. 

 

Landschap
Het labelterrein bestaat uit een min of meer gesloten bosgebied. Het bos is een gemengd bos met relatief veel oude dennebomen. Dwars door het terrein loopt de dijk van de voormalige spoorlijn Achel-Eindhoven. Deze spoorlijn is in 1958 aangelegd en in de jaren 90 van dezelfde eeuw weer afgebroken. 
Op en rond het terrein leven bijzondere reptielen, amfibiën, vleermuisen en vogels. Bij de kampstaf en via deze website zijn folders verkrijgbaar over de bijzondere flora en fauna. Vooral de vennen herbergen bijzondere flora en fauna. Daarom zijn deze niet toegankelijk.
Tot ongeveer 80 jaar geleden was het terrein onderdeel van een uitgestrekt heidegebied met vennen en zandverstuivingen. De zandverstuivingen geven het terrein een glooiend karakter. Tussen 1931 en 1942 is het terrein beplant met naaldbomen, welke nu nog op het terrein zichtbaar zijn. De naaldbomen worden langzaam verdrongen door loofbomen.Het mooie Labelterrein grenst aan het natuurgebied de Groote Heide, ten zuidoosten van Eindhoven. Het natuurgebied sluit aan op de Strabrechtse Heide en op de Leenderbossen, dat over gaat op bos en heidegebieden in België. Op het terrein is een prachtige zandverstuiving, zeer geschikt voor Scoutingactiviteiten. Het terrein is zeer ruim opgezet en leent zich uitstekend voor sluip- en bosspelen. Fiets- en voettochten zijn in allerlei richtingen mogelijk. 
Door een diversiteit aan loof- en naaldhout en de natuurlijke hoogteverschillen is het een aantrekkelijk kampeerterrein. Het terrein is eigendom van de gemeente Heeze-Leende en wordt beheerd door Scouting Nederland.