Tijdens het hoogseizoen (vakantieweken) bestaat de mogelijkheid om na aankomst op het terrein bij de kampstaf in te schrijven voor een aantal programma's (hike, brandstempelen, GPS-tochten, ...). Dit kun je goed regelen tijdens de bijeenkomst met de kampstaf.

Hike

Tijdens de zomervakantie is het mogelijk om een hike te lopen naar scouting labelterrein "De Malpiesche bergen". De overnachting op de Malpiesche bergen is dan zonder extra kosten. De tocht van ongeveer 18 km voert door prachtige bossen en heide en kruist slechts op enkele plaatsen drukker verkeer.

Klik HIER voor de route en voor meer informatie.

GPS verkenningstocht

Weet jij al waar de waterkranen staan? Waar de kampstaf te vinden is? Of waar je het pionierhout vandaan kunt halen? Nee? Dan wordt het tijd voor deze GPS verkenningstocht die je met behulp van een GPS-ontvanger over het scouting kampeerterrein leidt, zodat jij zelf de weg kunt vinden.
Deze activiteit kan ook met hemelvaart of pinksteren worden aangeboden. Graag bij reservering vermelden!

Duur: 1 uur
Prijs: €5,- per groep.

GPS speurtochten

Zin in iets meer avontuur? Dan is een GPS speurtocht iets voor jullie. Door middel van speurwerk en opdrachten loop je langs diverse markante punten in de omgeving. Wie het eindpunt haalt mag zijn naam in het logboek schrijven.
bij de kampstaf kun je kiezen uit een aantal gps-routes in de directe omgeving van het kampterrein.

Duur: 3 uur
Prijs: €5,- per groep.

Brandstempel

Een brandstempel als souvenir. Deze kan op alle voorwerpen en kledingstukken van leer worden gezet. Geen leer mee genomen? Geen nood. Ook dit is bij de kampstaf aanwezig. Zo kun je ook nog een dasring maken. Leer tegen kostprijs.

Duur: 2 uur
Prijs: €5,- per groep, Leren dasring €2,- per stuk.

Mountainbiken

Heb je de bordjes al zien staan? Over en rond het terrein loopt een heuse moutainbike route met een lengte van 7 km, uit te breiden tot 45 km. Het is ook mogelijk om een korter deel van de route (ongeveer 2 km) in een sport-en-spelprogramma op te nemen (estafette, zie afbeelding). De route kan op een gewone fiets worden afgelegd, maar je kunt ook gebruik maken van mountainbikeverhuur in de omgeving . Je kunt de bordjes gewoon volgen. Neem echter voor de zekerheid even een plattegrond van de route mee. Deze is bij kampstaf te verkrijgen maar staat ook op deze web site.

Vleermuizen kijken

Heb je ze wel eens gezien? Echte vleermuizen? Ze vallen geen mensen aan en drinken geen mensenbloed. Wel leuk om ze te zien fladderen in het donker. Vraag de kampstaf waar je ze kunt zien vliegen in het schemerdonker. De kampstaf heeft ook een kaart waarop je kunt aangeven welke soorten je gezien hebt.

Badges, naambandjes en ansichtkaarten

Bij de kampstaf verkrijgbaar:

Mooie badge van "Achter 't Heezerenbosch" (€2,-)

Naambandje van "Achter 't Heezerenbosch" (€0,50)

Ansichtkaart van "Achter 't Heezerenbosch" inclusief postzegel. (€1,-)